SORBCA (Ασβέστιο & Βόριο)

Ασβέστιο & Βοριο
Περιγραφή

Λίπασμα ΕΚ
Διάλυμα Ασβεστίου (Ca) και Βορίου (B)

Σύνθεση:
Ασβεστίο (CaO) υδατοδιαλυτό .................................... 9% w/w
Βόριο (B) υδατοδιαλυτό .............................................. 0.8% w/w

Το Βόριο διεγείρει την επιμήκυνση του σωλήνα γύρης, επιτρέποντας τη γονιμοποίηση, ρυθμίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, επιταχύνοντας έτσι τον αναπαραγωγικό κύκλο, ευνοεί την ομοιογένεια στον καρπό και αυξηση της καρποφορίας.
Το ασβέστιο βοηθά στην γρήγορη αφομοιώση των ελεύθερων αμινοξέων, χουμικών οξέων, μπεταϊνων, υδατάνθρακων, βιταμίνών και πολλών άλλων συστατικών, χρήσιμα για το μεταβολισμό των φυτών. Έχει θεμελιώδη ρόλο στην εξουδετέρωση των οργανικών οξέων. Το ασβέστιο συμμετέχει επίσης στον μεταβολισμό, τη ρύθμιση της κολλοειδής κατάστασης στο πρωτόπλασμα, ενεργώντας - σε αντίθεση με το κάλιο - στις διαδικασίες που ρυθμίζουν την εφίδρωση και την ισορροπία του νερού, ευνοώντας την συστολή του πλάσματος και τη μείωση της απορροφητικότητας του νερού. Είναι απαραίτητο για τη διαίρεση των κυττάρων. Εισέρχεται ως συστατικό ένζυμο μαλτάσης και είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των μεριστωμάτων. Απαιτήται σε μεγάλες ποσότητες από το φυτό κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της γύρης.
Το SorbCa αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου και βορίου, ειδικά όπου είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η ενσωμάτωση νιτρικών αλάτων (δεν περιέχει νιτρικά και χλώριο). Η εφαρμογή του συνιστάται προληπτικά και θεραπευτικά στις ελλείψεις ασβεστίου σε φυλλώδη λαχανικά. κηπευτικά, κονδυλώδη φυτά, οπωροφόρα δέντρα, πιπεριές και άλλες καλλιέργειες όπως καπνός, άμπελος, ηλίανθος, βαμβάκι και καλαμπόκι.
Με την προσθήκη SorbCa αποφεύγουμε μη παρασιτικές ασθένειες όπως, Πικρή κιλήδωση (Μήλα) bitter-pit (apple tree), Ξηρή Κορυφή (Τομάτα, Πιπεριά) blossonen- rot (vegetables of fruit), Περιφερειακό Κάψιμο (Μαρούλι, Λάχανο, Κρεμμύδι, Σέλινο) tip-burn (vegetables of leaf and strawberry), Σκίσιμο Καρπού (Κεράσια, Δαμάσκηνα) cracking (cherry-tree and plumtree).

Καλλιέργεις Οδηγίες χρήσης Δοσολογία
Μηλιά 3 εως 5 εφαρμογές από τις αρχές ιουνίου έως την συγκομιδή 100 -300 ml / 100L
Πυρηνόκαρπα (Ροδακινιά, Βερυκοκιά, Κερασιά, Δαμασκηνιά) προληπτικά διαφυλλικά μετά το δέσιμο και επανάληψη ανά 15 μέρες 100 -300 ml / 100L
Κηπευτικά (Τοματά, Πατάτα, Φράουλα κλπ.) 3 εως 5 εφαρμογές από το δέσιμο των καρπών ή τον σχηματισμό των κονδύλων και επανάληψη ανά 15 μέρες 100 -300 ml / 100L
Αμπέλι 2 εως 3 εφαρμογές μετά το δέσιμο, στο κλείσιμο της σταφυλής, και στο γυάλισμα 100 -300 ml / 100L
Φυλώδη Λαχανικά Διαφυλλική εφαρμογή στα 7-8 αληθινά φύλλα και επανάληψη πριν από την το κλείσιμο των γραμμών 100 -300 ml / 100L
Οι δόσεις αναφέρονται σε 100 λίτρα νερού ανά στρεμμα.
Σε υδρολίπανση κατά τις ίδιες φάσεις ή όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται
1 - 2 L / στρ

Αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε 1 κιλό νιτρικού ασβεστίου, θα πρέπει να εφαρμοστούν 200ml SorBCA.
Μπορεί να συνδυαστεί με ιχνοστοιχεία, οργανικά προϊόντα και αμινοξέα.
Δεν συνδιάζεται με χουμικά οξέα και προϊόντα αλκαλικού pH.

2

Technical Sheet
msds

Εξειδικευμένη Θρέψη Φυτών

Εξειδικευμένη Θρέψη Φυτών

Η AlimentAgro απαντά σε θέματα εξειδικευμένης θρέψης και λίπανσης, ιδιαίτερα σε απαιτητικές και εντατικές καλλιέργειες

Θρέψη

Η θρέψη των φυτών απαιτεί σύγχρονα, καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα. Η AlimentAgro χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία διακινεί και παράγει υψηλής ποιότητας υδατοδιαλυτά και διαφυλλικά σκευάσματα νέας τεχνολογίας.

Λίπανση

Προϊόντα εξειδικευμένα και καινοτόμα με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε εντατικές καλλιέργειες που απαιτούν υψηλών προδιαγραφών θρέψη.

Παραγωγή

Με την υποστήριξη ενός νέου και δυναμικού προσωπικού είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει στις αυξανόμενες ανάγκες των καλλιεργειών σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Με την χρήση hi-tech προϊόντων θρέψης μπορούν να δοθούν λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πελάτη.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 45 guests και κανένα μέλος