CALCIPLUS (Ασβέστιο και Μαγνήσιο)

Ασβέστιο και Μαγνήσιο
Περιγραφή

Λίπασμα ΕΚ
Διάλυμα Ασβεστίου (Ca) & Μαγνησίου (Mg)

Σύνθεση:
Ασβέστιο (CaO) υδατοδιαλυτό ….......................... 10% w/w
Μαγνήσιο (MgO) υδατοδιαλυτό …........................ 1.7% w/w

Το ασβέστιο βοηθά στην γρήγορη αφομοίωση των ελεύθερων αμινοξέων, χουμικών οξέων, βεταϊνων, υδατανθράκων, βιταμινών και πολλών άλλων συστατικών, χρήσιμα για το μεταβολισμό των φυτών. Το ασβέστιο έχει θεμελιώδη ρόλο στην εξουδετέρωση των οργανικών οξέων. Το ασβέστιο συμμετέχει επίσης στον μεταβολισμό, τη ρύθμιση της κολλοειδής κατάστασης στο πρωτόπλασμα, ενεργώντας - σε αντίθεση με το κάλιο - στις διαδικασίες που ρυθμίζουν την εφίδρωση και την ισορροπία του νερού, ευνοώντας την συστολή του πλάσματος και τη μείωση της απορροφητικότητας του νερού. Είναι απαραίτητο για τη διαίρεση των κυττάρων. Εισέρχεται ως συστατικό ένζυμο μαλτάσης και είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των μεριστωμάτων. Απαιτείται σε μεγάλες ποσότητες από το φυτό κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της γύρης.
Το μαγνήσιο συμμετέχει στην κινητικότητα και την κυκλοφορία εντός του φυτού στοιχείων και ουσιών όπως: ταχέως αφομοιώσιμα ελεύθερα αμινοξέα, χουμικά οξέα, βεταϊνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, χρήσιμα για το μεταβολισμό στα φυτά. Το μαγνήσιο είναι ένα θεμελιώδες συστατικό της χλωροφύλλης με σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανάπτυξη των φυτών, παίρνει μέρος στην απορρόφηση του αζώτου, στην σύνθεση χλωροφύλλης και στο σχηματισμό των πηκτινών και υδατανθράκων.

Το Calci-Plus είναι μια φυσική πηγή ασβεστίου και μαγνησίου, με το ασβέστιο και μαγνήσιο συμπλοκοποιημένο, με αποτέλεσμα την γρήγορη απορρόφηση και μετακίνηση των στοιχείων αυτών στο φυτό. Με το Calci-Plus αποφεύγουμε διάφορες φυσιολογικές ασθένειες που υποφέρουν οι καλλιέργειες όπως Πικρή κηλίδωση – pitter bit (Μήλα), Ξηρή κορυφή - blossom end rot (Τομάτα, Πιπεριά, Μελιτζάνα, Κολοκύθι), Περιφεριακό κάψιμο – tip burn (Μαρούλι, Λάχανο, Κουνουπίδι, Μπρόκολο, Φράουλα), Μάυρη καρδιά - black heart (Σέλινο, Αντίδι), Σχίσιμο καρπού - cracking (Κεράσια, Δαμάσκηνα).
Η εφαρμογή του συστήνεται για την πρόληψη και τη θεραπεία ανεπάρκειας ασβεστίου σε φύλλα ή καρπούς λαχανικών, κονδυλώδη φυτά, οπωροφόρα δέντρα, ελαιόδεντρα και άλλες καλλιέργειες όπως καπνό, αμπέλι, ηλίανθο, βαμβάκι και καλαμπόκι.

Καλλιέργεις Οδηγίες χρήσης Δοσολογία
Μηλιά, Αχλαδιά 3 εως 4 εφαρμογές από τις αρχές ιουνίου έως την συγκομιδή 200 -400 ml / 100L
Πυρηνόκαρπα (Ροδακινιά, Βερυκοκιά, Κερασιά, Δαμασκηνιά) μετά το δέσιμο και επανάληψη ανά 15 μέρες προληπτικά 200 -400 ml / 100L
Τοματά, Πιπεριά, Μελιτζάνα, Κολοκύθι 3 εως 4 εφαρμογές από το δέσιμο των καρπών και επανάληψη ανά 15 μέρες 200 -400 ml / 100L
Μαρούλι, Λάχανο, Κουνουπίδι, Μπρόκολο εφαρμογή στα 7-8 αληθινά φύλλα και επανάληψη πριν από το κλείσιμο των γραμμών 200 -400 ml / 100L
Πατάτα 3 εως 4 εφαρμογές από τον σχηματισμό των κονδύλων και επανάληψη ανά 15 μέρες 200 -400 ml / 100L
Σέλινο, Αντίδι εφαρμογή στα 7-8 αληθινά φύλλα και επανάληψη πριν από το κλείσιμο των γραμμών 200 -400 ml / 100L
Φράουλα εφαρμογή στα 7-8 αληθινά φύλλα και επανάληψη πριν από το κλείσιμο των γραμμών 200 -400 ml / 100L
Αμπέλι 2 εως 3 εφαρμογές μετά το δέσιμο, στο κλείσιμο της σταφυλής, και στο γυάλισμα 200 -400 ml / 100L
Ελιές 2 εως 3 εφαρμογές μετά το δέσιμο 200 -400 ml / 100L
Βαμβάκι, Καλαμπόκι Διαφυλλική εφαρμογή στα 7-8 αληθινά φύλλα και επανάληψη πριν από την το κλείσιμο των γραμμών 200 -400 ml / 100L
Οι δόσεις αναφέρονται σε 100 λίτρα νερού ανά στρεμμα.
Σε υδρολίπανση κατά τις ίδιες φάσεις ή όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται
0,5 - 1,5 L / στρ

Μπορεί να συνδυαστεί με ιχνοστοιχεία, οργανικά προϊόντα και αμινοξέα.
Δεν συνδιάζεται με χουμικά οξέα και προϊόντα αλκαλικού pH.

2

Technical Sheet
msds

Εξειδικευμένη Θρέψη Φυτών

Εξειδικευμένη Θρέψη Φυτών

Η AlimentAgro απαντά σε θέματα εξειδικευμένης θρέψης και λίπανσης, ιδιαίτερα σε απαιτητικές και εντατικές καλλιέργειες

Θρέψη

Η θρέψη των φυτών απαιτεί σύγχρονα, καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα. Η AlimentAgro χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία διακινεί και παράγει υψηλής ποιότητας υδατοδιαλυτά και διαφυλλικά σκευάσματα νέας τεχνολογίας.

Λίπανση

Προϊόντα εξειδικευμένα και καινοτόμα με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε εντατικές καλλιέργειες που απαιτούν υψηλών προδιαγραφών θρέψη.

Παραγωγή

Με την υποστήριξη ενός νέου και δυναμικού προσωπικού είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει στις αυξανόμενες ανάγκες των καλλιεργειών σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Με την χρήση hi-tech προϊόντων θρέψης μπορούν να δοθούν λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πελάτη.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 guests και κανένα μέλος