CALCIO (Ασβέστιο)

Ασβέστιο
Περιγραφή

Λίπασμα ΕΚ
Διάλυμα Ασβεστίου (Ca)

Σύνθεση:
Ασβέστιο υδατοδιαλυτό ....................................... 15% w/v

Το ασβέστιο βοηθά στην γρήγορη αφομοίωση των ελεύθερων αμινοξέων, χουμικών οξέων, βεταϊνων, υδατανθράκων, βιταμινών και πολλών άλλων συστατικών, χρήσιμα για το μεταβολισμό των φυτών.
Το ασβέστιο έχει θεμελιώδη ρόλο στην εξουδετέρωση των οργανικών οξέων. Το ασβέστιο συμμετέχει επίσης στον μεταβολισμό, τη ρύθμιση της κολλοειδής κατάστασης στο πρωτόπλασμα, ενεργώντας - σε αντίθεση με το κάλιο - στις διαδικασίες που ρυθμίζουν την εφίδρωση και την ισορροπία του νερού, ευνοώντας την συστολή του πλάσματος και τη μείωση της απορροφητικότητας του νερού. Είναι απαραίτητο για τη διαίρεση των κυττάρων. Εισέρχεται ως συστατικό ένζυμο μαλτάσης και είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των μεριστωμάτων. Απαιτείται σε μεγάλες ποσότητες από το φυτό κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της γύρης.
Το CALCIO είναι μια δραστική πηγή ασβεστίου για τις καλλιέργειες, χάρη στο συμπλοκοποιημένο ασβέστιο, το οποίο απορροφάται και μετακινείτε εύκολα μέσα στο φυτό.
Με το CALCIO αποφεύγουμε διάφορα προβλήματα που υποφέρουν από τις καλλιέργειες όπως το bitter-pit (Πικρή κηλίδωση - Μηλιά), blossonen- rot (Ξηρή Κορυφή - Τομάτα, Πιπεριά), tip-burn (Περιφερειακό Κάψιμο - Μαρούλι, Λάχανο, Κρεμμύδι, Σέλινο), cracking (Σκίσιμο Καρπού - Κεράσια, Δαμάσκηνα) και επιπλέον τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της καλλιέργειας. Δεν περιέχει χλώριο και θειικά άλατα.

Η χρήση του συνιστάται για την πρόληψη και θεραπεία τροφοπενίας ασβεστίου σε φυλλώδη λαχανικά, κηπευτικά, κονδυλώδη φυτά, οπωροφόρα δέντρα, ελιά και σε άλλες καλλιέργειες όπως καπνός, αμπέλι, ηλίανθος, βαμβάκι και καλαμπόκι.

Καλλιέργεια Εφαρμογή Δόση
Μηλοειδή Στην πτώση των πετάλων, όταν ο καρπός έχει μέγεθος 10mm και κάθε 10 ημέρες εώς την συγκομιδή 200-400 ml/100L
Πυρηνόκαρπα Μετά το δέσιμο των καρπών, και 2-3 εφαρμογές κατά την ανάπτυξη των καρπών 200-400 ml/100L
Εσπεριδοειδή Όταν η διαμετρος του καρπού είναι 2-3cm και 2 επαναλήψεις ανα 14 ημέρες 200-400 ml/100L
Αμπέλι Μετά τον σχηματισμό της ράγας 3 εφαρμογές ανά 10 ημέρες 200-400 ml/100L
Ακτινίδιο Μετά τον σχηματισμό του καρπού 2-3 εφαρμογές 200-400 ml/100L
Τομάτα, Πιπεριά, Μελιτζάνα Από το πρώτο δέσιμο των καρπών και επανάληψη ανά 15 μέρες 200-400 ml/100L
Πατάτα Στην έναρξη της κονδυλοποίησης και 2-3 επαναλήψεις ανα 15 ημέρες 200-400 ml/100L
Μαρούλι, Σπανάκι, Σέλινο κ.α. Στα μέσα της ανάπτυξης και επανάληψη 2-3 εφαρμογές ανα 15 ημέρες 200-400 ml/100L
Κρεμμύδι Κατά τον σχηματισμό του βολβού και επανάληψη ανά 15 ημέρες 200-400 ml/100L
Καρότο Όταν το ύψος 15 cm 200-400 ml/100L

2bio

Technical Sheet
msds

Εξειδικευμένη Θρέψη Φυτών

Εξειδικευμένη Θρέψη Φυτών

Η AlimentAgro απαντά σε θέματα εξειδικευμένης θρέψης και λίπανσης, ιδιαίτερα σε απαιτητικές και εντατικές καλλιέργειες

Θρέψη

Η θρέψη των φυτών απαιτεί σύγχρονα, καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα. Η AlimentAgro χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία διακινεί και παράγει υψηλής ποιότητας υδατοδιαλυτά και διαφυλλικά σκευάσματα νέας τεχνολογίας.

Λίπανση

Προϊόντα εξειδικευμένα και καινοτόμα με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε εντατικές καλλιέργειες που απαιτούν υψηλών προδιαγραφών θρέψη.

Παραγωγή

Με την υποστήριξη ενός νέου και δυναμικού προσωπικού είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει στις αυξανόμενες ανάγκες των καλλιεργειών σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Με την χρήση hi-tech προϊόντων θρέψης μπορούν να δοθούν λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πελάτη.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 34 guests και κανένα μέλος